155/145 и корозията - инфо моля. Споделете каквото знаете
Известие
Collapse
No announcement yet.
155 и корозията - инфо моля
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Panaiot KarpachevНе съм сигурен дали отговорът ми ще те задоволи напълно,но долокото ми е известно и двата посочени модела се справят относително добре с борбата с ръжда благодарение на изцяло подцинкованото купе(като изключим ауспуха)ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
Comment
-
Ами моита е 93 година и до сега колкото и да сам я гледал не сам видял грам ръжда, нито по купето нито отдолу. Толкова за 155Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Няма такова нещо като ръжда при запазена цялост на ламарината.След 86г. мисля че беше поради корозията на Уно, Регата, Алфа 33 започва да се галванизира 90% от купето. Аз имах Уно 87г. вече е 18годишно и няма никъде ръжда, а стои отвън , не е гаражно. След това имах Типо 91г и ме бяха ударили калника до ламарина, една година го карах така, така и го продадох и няма още ръжда,метала си стои сребрист. Сега карам Алфа и пак никъде ръжда. Мисля че свойството на метала да ръждясва беше открито от г-н ОпелЗа повече инфо можеш да отвориш fiat.hit.bg
Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Според мен, това което аз гледах като купувах мойта 145-ца:1.от къде е внесена-северна държава-сняг, луга, студено палене евентуално проблеми с ауспухната с-ма и катализатора. Южна д-ва-Италия-там карат като за последно с тежък крак.Гледай за удари-да не е боядисвана особено калниците и капака на двигателя, дали се затварят вратите без скърцане и самата линия дали е равномерна.Понеже километража лъже, гледай състоянието на педалите особено на съединителя да не е много изтъркан, коланите дали се прибират сами, скоростния лост да не е изтъркан, тапицерията да не е износена.Ел.стъклата трябва да работят плавно, ел.фаровете също.Гледай за неравномерно износване на гумите и дали не тегли нанякъде, особено като удариш спирачки не трябва да има занасяне, ако е с АБС-гледай дали свети лампата след като се е чекнал на контакт,амортисьорите не трябва да люлеят, нормално вози малко твърдо, каретата да не чукат при завой. При студен старт не трябва да чукат клапани и да не излиза син пушек от ауспуха,не трябва да прекъсва и да има големи вариации в оборотите,като загрее трябва да се форсира бързо без да придърпва, да знаеш че боксера малко люлее като е загрял, нормално е, ако работи катализатора знаеш на какво мирише. Прегледай гумените съединения задължително и накрая като я харесаш я заведи да й чекнат ЕКУ-то за грешки. Това се сещам засега. Успех!Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Първоначално публикувано от BoianСпоред мен, това което аз гледах като купувах мойта 145-ца:1.от къде е внесена-северна държава-сняг, луга, студено палене евентуално проблеми с ауспухната с-ма и катализатора. Южна д-ва-Италия-там карат като за последно с тежък крак.Гледай за удари-да не е боядисвана особено калниците и капака на двигателя, дали се затварят вратите без скърцане и самата линия дали е равномерна.Понеже километража лъже, гледай състоянието на педалите особено на съединителя да не е много изтъркан, коланите дали се прибират сами, скоростния лост да не е изтъркан, тапицерията да не е износена.Ел.стъклата трябва да работят плавно, ел.фаровете също.Гледай за неравномерно износване на гумите и дали не тегли нанякъде, особено като удариш спирачки не трябва да има занасяне, ако е с АБС-гледай дали свети лампата след като се е чекнал на контакт,амортисьорите не трябва да люлеят, нормално вози малко твърдо, каретата да не чукат при завой. При студен старт не трябва да чукат клапани и да не излиза син пушек от ауспуха,не трябва да прекъсва и да има големи вариации в оборотите,като загрее трябва да се форсира бързо без да придърпва, да знаеш че боксера малко люлее като е загрял, нормално е, ако работи катализатора знаеш на какво мирише. Прегледай гумените съединения задължително и накрая като я харесаш я заведи да й чекнат ЕКУ-то за грешки. Това се сещам засега. Успех!ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
Comment
Comment